" حمایت از کالای ایرانی "                       

صفحه اصلي|پست الكترونيكي|منشور اخلاقي سازمان|English
 
جستجوي پيشرفته جستجو در وب
? اخبار > آشنایی با دوره های آموزشی | پرورش دهنده قارچ دکمه ای


نسخه چاپي  ارسال به دوست


آشنایی با دوره های آموزشی | پرورش دهنده قارچ دکمه ای

پرورش دهنده قارچ دکمه ای  (Button mushroom producer)

 

کد ملي آموزش شغل / شايستگي(كد استاندارد قديم و جديد) : 1-063-61- 6113

آشنائی با رشته / دوره آموزشی: (شامل توانائی ها- طول دوره- ساعات آموزش تئوری و عملی)

پرورش دهنده قارچ دكمه اي يكي از دوره هاي آموزشي زير مجموعه رشته کشاورزی (امور زراعی) بوده که در صنایع غذایی  كاربرد دارد و علاوه بر مراكز دولتي دربرخي از آموزشگاه هاي فني و حرفه اي آزاد نيز آموزش داده مي شود.

مدت دوره آموزش : 165ساعت ـ زمان آموزش نظري : 63ساعت ـ زمان آموزش عملي : 102ساعت

ویژگی کارآموز: ( سنی-جنسيتی-تحصیلی-جسمی) حداقل شرايط جسمانی: سلامت كامل جسماني و رواني. حداقل مدرک تحصيلی: پایان دوره راهنمایی

 جنسيت:  هم زنان و هم مردان می توانند در اين دوره شرکت نمايند.

شرايط سني: حداقل سن براي شركت در دوره هاي آموزشي 15 سال تمام مي باشد.

به استناد تبصره 2 ماده 18 آئين نامه نحوه ي تشكيل و اداره آموزشگاههاي فني و حرفه اي آزاد پذيرش كارآموزان گروه سني 15- 12 سال منوط به به ارائه اجازه ي كتبي ولي و يا قيم قانوني كارآموز است.

پیش نیاز مهارتی: اين دوره پيش نياز لازم ندارد.

 

مسیر ارتقاء و تکمیل مهارت:

كارآموزان پس از طي دوره آموزشي در صورت تمايل جهت ارتقاي دانش و مهارت هاي تخصصي مي توانند در دوره هاي پيشرفته تري در زمینه کشاورزی و باغبانی  جهت ارتقاء مهارت شرکت نماید.

 

 

مطالبی درخصوص خواص قارچ خوراکی :

قارچ به عنوان منبعی سرشار از پروتئین و اسیدهای آمینه، کربوهیدرات ها، چربی ها، ویتامین ها، مواد معدنی(پتاسیم، مس، فسفر و آهن) و سایر مواد غذایی ضروری، و با توجه به طعم و بوی خاص و منحصر به فرد، در لیست غذای انسان قرار می گیرد. امروزه مصرف قارچ نه به علت عطر و طعم، بلکه به عنوان یک منبع غذایی برای غنی سازی تغذیه مورد توجه است.

 

سرانه مصرف قارچ در ایران و جهان:

سرانه مصرف این محصول در کشور ما در مقایسه با متوسط جهانی کمتر است در حالی که هر ایرانی سالانه به طور میانگین 3/1 کیلوگرم قارچ مصرف می کند، متوسط مصرف قارچ در دنیا 5/2 کیلوگرم و در اروپا 4 کیلوگرم می باشد و به این ترتیب سرانه مصرف قارچ در ایران اروپا می باشد.

 

وضعيت كنوني ،آینده شغلی و مزایای پرورش قارچ:

قارچ خوراکی، یک محصول زود بازده است که کشت آن به دلایلی نظیر شاخص اقتصادی، زیست محیطی، تغذیه ای و دارویی اهمیت زیادی پیدا کرده است. استفاده از پسماندهای کشاورزی و ماهیت اشتغال زایی در پرورش قارچ و مزیت نسبی آن درمقایسه با دیگر محصولات کشاورزی، باعث شده که استقبال از پرورش قارچ همواره رو به افزایش باشد، چراکه برای این فعالیت کشاورزی نیازمند تهیه زمین وسیع نخواهیم بود و کشت آن به صورت طبقاتی قابل انجام است. همچنین برگشت زودهنگام سرمایه از دیگر امتیازات این کار است. با توجه به مراتب فوق وضعیت این شغل از نظر اشتغال در حال حاضر مناسب می باشد و آینده کاری آن نیز خوب است و اشتغال زایی آن در صنایع غذایی صد در صد است. درصورتیکه فرهنگ مصرف این ماده مغذی در بین مردم کشور جابیفتد، شرایط بهتری نیز برای شاغلین این حرفه قابل تصور است.

 

شرح شغل:  پرورش قارچ دکمه ای شغلی از گروه کشاورزی (امور باغی و زراعی) است که وظایفی از قبیل طراحی و احداث واحد پرورش قارچ و تأمین تجهیزات و ابزار تهیه رقم مناسب بذر- تهیه کمپوست و بذر زنی تهیه خاک پوششی و ضد عفونی نمودن آن آماده سازی سالن پرورش نگهداری از بسترهای قارچ برداشت قارچ و نگهداری فرآوری و ضدعفونی و بازاریابی محصول پس از برداشت را به عهده دارد . پرورش دهنده قارچ دکمه ای كسي است كه پس از گذراندن دوره هاي آموزشي لازم از عهده برآورد اقتصادي پرورش قارچ دکمه ای ، انتخاب مكان و تجهيزات،آماده سازي سالن و بستر مناسب كشت،تشخيص قارچ دکمه ای و تهيه ونگهداري بذر و آماده سازي بستر جهت كشت، انجام عمليات داشت، و برداشت و بسته بندي و بازار يابي برآيد.

 

مشاغل مرتبط با دوره:

 مشاغلي مانند پرورش قارچ های خوراکی ، پرورش قارچ های صدفی، و مجموعه کشاورزی (زراعی باغی ) از جمله مشاغل مرتبط با اين دوره مي باشد. همچنین این شغل با مزرعه داران و تولید کنندگان کمپوست و تولید کنندگان بذر قارچ و فروشندگان محصولات کشاورزی در ارتباط بوده و زیر نظر انجمن صنفی و کارفرمایی پرورش دهندگان قارچ خوراکی می باشد.

 

 

تجهیزات لازم جهت راه اندازی یک سالن پرورش قارچ:

1-    سنسورهای کنترل دما    2- سنسورهای کنترل رطوبت     3- CO2  متر     4- دماسنج      5- رطوبت سنج     6- هیتر (گرماساز)     7- کولر آبی     8- رطوبت ساز     9- دستگاه هواساز     10 فن تهویه و سیرکولاسیون

 

ميزان درآمد شاغل:

  برآورد درآمد خالص یک سالن قارچ مسئله ای است که فاکتورهای بسیار متنوعی در آن دخیل هستند و هر کدام بسته به شرایطی تغییر می کنند و روی میزان محصول و درآمد و سوددهی مؤثرند. به عنوان مثال نحوه مدیریت سالن، کیفیت کمپوست و بذر مصرفی باعث نوسان و تغییر درآمد حاصله می شوند. لذا سوددهی مشخصی را برای این شغل نمی توان عنوان کرد. معهذا به طور میانگین از یک سالن استاندارد با ظرفیت 20 تا 22 تن کمپوست، ماهیانه حداقل 20 تا 30 میلیون ریال درآمد حاصل می شود.

 

برخی از مزایای دریافت گواهینامه مهارت

بر اساس تبصره دوم ماده واحده قانون الزام فراگیری آموزشهای فنی و حرفه ای برای اشتغال به کار کلیه دستگاههای ذیربط موظفند در برابر صدور پروانه کار، گواهینامه مهارتحرفه‌ای از مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای وابسته به وزارت‌کار و امور اجتماعی و یا دانشگاهها ، هنرستانها و امثال آنها را مطالبه نمایند.










تاریخ درج خبر : سه شنبه ١٧ مهر ١٣٩٧ | ساعت درج خبر : ١٥:٥٧ | تعداد نمایش خبر : 1507





صفحه اصلي|معرفي سازمان|پست الكترونيكي|تربيت مربي|منشور اخلاقي سازمان|English
بازديدکنندگان اين صفحه: 22521996 | بازديدکنندگان امروز: 39884 | کل بازديدکنندگان: 101516910 | بازديدکنندگان آنلاين: 17 | زمان بارگزاري صفحه: 0.3640 ثانيه